4.5.2013




Merikarvia 27.04-13


Tuomarina: Lea Mäkitalo

Merimölleissä Leevin ja Lassin kanssa, Leevi hakuili ja Lassi tokosteli.

Hakuun oli ilmoittautunut 7 koiraa joista neljä tuli pelipaikalle, noista neljästä kaksi oli jo kisailleet haussa joten heiltä oli hienoa päästä kyseleen kaikkea mahdollista kisaan valmistumisesta treenattaviin asioihin.
Hyvä pointti sekin oli huomata että meidän treenialueitten maasto taitaa olla sieltä helpommasta päästä kun kuulemma Merikarvian hakumetsä oli normaali muitten mielestä mutta mun mielestä hirvittävän vaikeakulkuinen :)
Osio aloitettiin tottiksella, sitt hakuosio ja viimeisenä esineruutu

Leevin tottisosuus on vielä kesken kun hypyt ei tahdo onnistua, marraskuusta alkaen ollaan hyppyestettä nostettu pikkuhiljaa mutta kun metriin ollaan päästy niin präiskii lahjakkaasti päin taikka jää mahastaan/jaloistaan kiinni kaataen ittensä ja esteen. Mutta tuossakin näkee koiran kovuuden kun kaatumisien jälkeenkin vaan yhä uudelleen hyppii, urhoollinen pikkukoira.

Mutta noitten hyppyjen epäonnistumisien takia olen ajatellut lopettaa koko haun kun en kisaan kuitenkaan viitsi lähteä tuollain puoliosaamisella.
Leevin mielenvirkeydeksi voin sen kanssa hakuilla silloin tällöin kun motivaatio ihmisten hakuun on ihan pro.

Keskitytään nyt tokoon vaan etten ihan koko koiraa riko noilla pk-esteillä.
Tai noh.. Kattellaan nyt tuon haun kanssa kun koira siitä niin pirusti tykkää.

Seuruu onnistui paukkujen ajan, hieman kiihty mutta paikka pysyi oikeena.
liikkeestä istumiseen tarvi antaa lisäkäskyn 
Seuruun tuomari olis halunnut tiiviimpää mutta kuten tuomari sanoi että kyllähän se seuras kokoajan.
liikkeestä maahan ja luoksetulo oli tapansa mukaan vauhdikas mutta tuli suoraan sivulle.
Tasamaan nouto: vauhdikas ja onnistui muutenkin hyvin.
Hyppynouto: hyppäs mennes toi kapulan kiertäen esteen
Estehyppyä en ottanut.
Eteen lähetys: lähti ja lujaa, hieman kaarsi oikealle, kolmannella käskyllä vasta maahan, mutta ei haistellut maata missään vaiheessa joten ihan kesken juoksun jouduin huutaan maahan käskyt..ollaan me toi eteenmenon loppuosa otettukkin tasan kaksi kertaa :)

Paikkamakuu: ekalla laukauksella lähti paikoiltaan, vein takas ja pysyi loppuajan ja kun toinen koirakko sai tottitksensa loppuun pyysin järjestäjän vielä ampuun ja Leevi pysyi nyt, olipas hyvä treeni.
Leevi ei siis paineistu pamauksista vaan lähinnä riemastuu.

Parhaiten Leevin työskentelyä kiteyttää tuomarin loppusanoissa pilkahtava kommentti: Leevi on iloinen vesseli ja sitä se on ja siihen olenkin pyrkinyt että en tuota iloisuutta saisi tapettua.

Metsäosio meni treenimäärään nähden ihan huipusti.
Kaksi ukkoa löytyi mutta hieman vääräässä järjestyksessä :)
(Leevi oli meinaan ainut haukkuva koira.)


Esineruutu: löysi kaksi esinettä mutta kun tämä omatoiminen koira päätti että niitä ei kantsi tuoda tuolle omistajalle vaan jätti ne sinne metsään. ja jopa kusi yhden esineen ilmaisun jälkeen :( just joo... On tainnut mulla olla huonot palkat :)

Mutta sitten mulla olikin jo kiire Lassin tokosteluun, joten keskeytin esineruudun kun tuntu ettei siitä nyt tuu mitään.

Lassin tokosta sitten myöhemmin, laitan tähän alle Leevin kuvia tottisosuudesta.